Прес-центр16 грудня 2021, 14:12

В облдержадміністрації проведено засідання Робочої групи щодо надання дозволів на право користування пільгами з оподаткування підприємствам громадських організацій осіб з інвалідністю

16 грудня під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської проведено засідання Робочої групи з організації роботи щодо надання дозволів на право користування пільгами з оподаткування, доцільності надання позик, фінансової допомоги, дотацій підприємствам та організаціям громадських організацій осіб з інвалідністю при обласній державній адміністрації.

Під час заходу розглянуто заяву підприємства об’єднання громадян «Рубіжанське учбово-виробниче підприємство № 1 Українського товариства сліпих» щодо надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування, а саме на податок на прибуток підприємств, податок на майно (земельний податок) та податок на додану вартість.

Підприємство користується пільгами з оподаткування з 1 січня 2014 року. Кошти, отримані за рахунок пільг з оподаткування, спрямовувались на поповнення обігових коштів підприємства. Підприємство має перспективи до розвитку виробництва, його розширення та створення нових робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Враховуючи той факт, що відповідно до Порядку надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування для підприємств та організацій громадських організацій інвалідів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.08.2007 № 1010, документи заявника надано в повному обсязі, Робочою групою прийнято рішення про подання пропозицій голові облдержадміністрації щодо надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування ПОГ «Рубіжанське УВП № 1 УТОС» на період з 1 січня по 31 грудня 2022 року та буде підготовлено відповідний проєкт розпорядження.

На засіданні були присутні представники структурних підрозділів облдержадміністрації, ГУ ПФУ в Луганській області, ГУ ДПС у Луганській області, ГУ Держгеокадастру у Луганській області, Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, ГО «Луганська обласна організація осіб з інвалідністю «Всеукраїнської організації союз осіб з інвалідністю України».