Прес-центр28 листопада 2017, 15:11

В облдержадміністрації пройшов «День громадянського суспільства»

Сьогодні, 28 листопада, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян зустрівся з представниками райдержадміністрацій, виконкомів міських рад та головами громадських рад.

Під час зустрічі розглядалися перспективні вектори розвитку та діяльності громадських рад при райдержадміністраціях і виконавчих комітетах міських рад.

До обговорень також долучився директор Департаменту масових комунікацій ОДА Олександр Костенко.

Звертаючись до присутніх Вадим Данієлян зазначив, що у період найтяжчих випробувань Луганщини, символічно, що держава змогла знайти опору в громадському суспільстві та волонтерському русі: «Усвідомлюючи потужний потенціал громадянського суспільства, у лютому 2017 року Луганською облдержадміністрацією затверджено регіональну програму його підтримки».

Також заступник голови облдержадміністрації наголосив, що розвиток громадянського суспільства у Луганській області має бути тісно пов’язаний з залученням до цього процесу активної молоді та всіх небайдужих.

Доповідаючи про здобутки реалізації Програми, Олександр Костенко підкреслив: «Виконання нашого спільного проекту потребує концентрації уваги на багатьох сферах життя області від всіх рівнів влади. Прозора та ефективна місцева влада сприятиме розвитку громадянського суспільства, громадської безпеки та діяльності незалежних ЗМІ Луганщини».

Крім того, представники райдержадміністрацій та громадських рад при них розповіли про свою діяльність у Біловодському, Кремінському, Новоайдарському, Сватівському та Старобільському районах області.

Під час засідання виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський відзвітував про попередні результати впровадження децентралізації в Луганській області у 2017 році.

Заступник начальника управління державної реєстрації – начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Луганській області Анна Кірєєва доповіла про державну реєстрацію змін до відомостей про громадські об’єднання.