Прес-центр25 травня 2017, 17:05

В облдержадміністрації розглянули можливість безоплатної передачі арештованого майна на користь незахищених верств населення

Відповідну нараду з керівництвом державного підприємства «СЕТАМ» за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза провів сьогодні його заступник Юрій Клименко.

На ній були присутні генеральний директор ДП «СЕТАМ» (системи електронних торгів арештованим майном) Віктор Вишньов та представники Головного управління юстиції у Луганській області.

Після презентації діяльності цього державного підприємства, діючого з 2015 року на базі Міністерства юстиції України, на нараді обговорили питання його взаємодії з Луганською облдержадміністрацією.

Як розповів генеральний директор підприємства, воно було створене з приходом до Мінюсту нової команди для того, щоб опікуватися системою арештованого майна на противагу минулим рокам, коли зазначене майно продавалося за непрозорими схемами.

Спочатку була налагоджена співпраця з державною виконавчою службою. А коли механізм реалізації арештованого майна через електронний аукціон, доступ до якого мають усі бажаючі, довів свою ефективність, підприємство почало налагоджувати співробітництво з державними органами влади і місцевого самоврядування.

Наприклад, коли у балансоутримувача є брак коштів, відтепер він може без жодної комісії реалізувати частину свого майна і використати отримані кошти на необхідні витрати.

Другий напрям діяльності – безоплатна передача. Це дозволяє різноманітним державним установам та благодійним організаціям безкоштовно отримати майно, яке конфіскується в дохід держави і не знаходить покупця.

«Облдержадміністрація розраховує на плідну взаємодію з цим державним підприємством, – відзначив Юрій Клименко. – Пріоритетом для нас, звичайно, є надання на безоплатній основі нереалізованого майна безпосередньо в населені пункти, розташовані по лінії розмежування, а також переселенцям, до будинків-інтернатів та незахищеним верствам населення. Тож, ми плануємо підписати меморандум про співпрацю, а також підключити до співпраці місцеві органам державної влади і самоврядування».