Прес-центр7 листопада 2017, 11:11

В облдержадміністрації розглянуто питання формування позитивного іміджу Луганщини

Сьогодні, 7 листопада, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду. Її першим питанням стала промоція та формування позитивного іміджу області.

Доповідачем виступив в.о. директора Департаменту,  заступник директора – начальник управління Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтин Мєшков.

Він зазначив, що питання іміджу Луганської області сьогодні, як ніколи, є актуальним для нашого регіону. Військова агресія проти України завдала удару по іміджу області – регіону зі значним науковим, промисловим та аграрним потенціалом.

Для багатьох громадян України, а ще в більш значній мірі за кордоном, Луганщина асоціюється з війною, з переселенцями. У таких умовах дуже важко переконувати іноземних інвесторів реалізовувати інвестиційні проекти саме тут.

Також Костянтин Мєшков повідомив, що сьогодні промоція регіону стає дієвим інструментом покращення інвестиційної, туристичної привабливості території, і від того, який Луганщина має імідж, залежать успішність економіки та сталий розвиток області в майбутньому.

Для досягнення ефекту при формуванні позитивного іміджу Луганщини необхідно мати комплексний підхід, провести аналітичну роботу, соціологічні заміри, сформовати брендінг регіону (розроблений бренд-бук, логотип, візуальні презентаційні продукти), який буде відрізняти область серед інших регіонів. Завдяки цьому збільшиться інвестиційна, туристична привабливість регіону, область зможе бути активним суб’єктом зовнішніх зносин, залучати інноваційні технології в усі сфери економіки регіону, розвивати науково-технічну співпрацю тощо.

І одним з перших кроків у цьому напрямі став конкурс художньої творчості з живописної композиції «Луганський бабак миролюбний та хазяйновитий», перші переможці якого вже визначені.

Під час апаратної наради голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз зазначив, що важливо знайти родзинку, яка в позитивному плані буде характеризувати область. Також  очільник області надав доручення Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності виробити загальну концепцію формування іміджу Луганщини.