Прес-центр25 липня 2017, 16:07

В облдержадміністрації розглянуто питання щодо підприємств-боржників за послуги електропостачання

Сьогодні, 25 липня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з представниками підприємств централізованого водопостачання та водовідведення області щодо розрахунків за електричну енергію.

У заході взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай та представники ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

Вадим Данієлян дав низку доручень головам міських рад і райдержадміністрацій, керівникам підприємств централізованого водопостачання та водовідведення. Зокрема, забезпечити стовідсоткову оплату ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» за поточне споживання електроенергії, забезпечити направлення затвердженої заборгованості з різниці у тарифах на погашення заборгованості за спожиту електроенергію, згідно до вимог чинного законодавства і розробити цільові програми на 2017-2018 роки з відшкодування різниці між фактичною собівартістю послуг та тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами місцевого самоврядування.

Крім того, міським головам і головам райдержадміністрацій, керівникам підприємств централізованого водопостачання та водовідведення доручено вжити дієвих заходів щодо включення до Реєстру теплопостачальних та тепло-генеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання та водовідведення, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості за спожиті енергоносії.

У свою чергу ТОВ «ЛЕО» було доручено забезпечити безперебійне електропостачання об’єктів підприємств централізованого водопостачання та водовідведення області та не допускати їх відключення.

Також до 1 вересня керівникам підприємств централізованого водопостачання та водовідведення області доручено невідкладно проаналізувати рівень відшкодування фактичної собівартості діючими тарифами, та у разі необхідності, активізувати роботу з коригування тарифів на послуги, що надає підприємство, до економічно обґрунтованого рівня.

Лисичанській міській раді було рекомендовано прийняти управлінські рішення щодо поступового виходу ЛКСП «Лисичанськводоканал» з кризового становища, щомісячно проводити засідання із заслуховуванням звіту керівника за попередній місяць щодо поточного фінансового стану підприємства та затвердження фінансового плану на наступний місяць. Також Лисичанській міській раді доручено розробити та затвердити фінансовий план роботі підприємства до кінця 2017 року з урахуванням співфінансування з міського бюджету.