Прес-центр23 cічня 2018, 12:01

В облдержадміністрації розроблено проект будівництва індустріального парку

Про це під час апаратної наради сказав директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Сергій Медведчук, доповідаючи про підсумки роботи структурного підрозділу за 2017 рік та пріоритетні напрями роботи на 2018 рік.

На початку виступу спікер наголосив, що на Луганщині реалізується ціла низка інвестиційних проектів. Так, у Програмі соціального і економічного розвитку на 2017 рік внесено 20 змін: профінансовано 630 інвестиційних проектів на загальну суму 771 млн гривень, у тому числі із обласного бюджету – 460,0 млн гривень, реалізовано 44 заходи на суму понад 1,3 млрд гривень та 26 обласних заходів.

У 2017 році Луганській області за бюджетними програмами було передбачено кошти в сумі 318,9 млн гривень, а саме: державний фонд регіонального розвитку 238,5 млн гривень, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 60,5 млн гривень, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад – 16,2 млн гривень, а також будівництва футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України 3,7 млн гривень.

За даними програмами залучено додатковий фінансовий ресурс на загальну суму більше 565 млн грн щодо реалізації 234 проектів.

Крім того, підписано 11 угод щодо передачі коштів позики на суму 77,7 млн гривень на у рамках реалізації проектів Надзвичайної кредитної програми України.

Сергій Медведчук доповів про виконання доручення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз щодо розробки «дорожньої карти» створення індустріального парку.

Наприкінці доповіді спікер окреслив основні завдання на 2018 рік.

Зокрема, буде вперше проведено моніторинг індексів конкурентоспроможності регіонів та регіонального людського розвитку, аналіз щодо основних тенденцій зміни показників у зазначених напрямах досліджень.

У квітні будуть підведені підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Луганської області за 2017 рік.

Планується конструктивно переглянути структуру Програми із приведенням її у відповідність до структури Стратегії. Розробити програму на 2018 рік у новому форматі.

Основними завданнями у сфері розробки та реалізації регіональних програм є підготовка звіту про результати моніторингу виконання 43 регіональних програм за 2017 рік.

Серед головних завдань у сфері інвестиційної діяльності є реалізація  проектів за кошти ЄС у вигляді бюджетної підтримки України, участь у другому транші конкурсу проектів Програми підтримки секторальної  політики; залучення коштів ЄС в рамках Угоди про фінансування заходу «Підтримка ЄС для сходу»; координація проекту по створенню Індустріального парку площею 32 га на території Рубіжного.