Прес-центр4 листопада 2016, 11:11

В облдержадміністрації відбулася нарада, присвячена сталому енергозабезпеченню області

Нараду провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Під час засідання обговорені питання координації здійснення відновлювальних робіт ПЛ 220 кВ «ЛуТЕС - Сисоєво» в районі проведення АТО, що у свою чергу дасть можливість належно забезпечити енергопостачанням Міловський район. Це вкрай важливе не тільки для цієї території, але й для області в цілому.

Крім того, учасники наради розглянули питання будівництва підстанції 500 кВ «Кремінська», заходів ПЛ 500 кВ «Донбаська-Донська» і ПЛ 220 кВ «Кремінська - Ювілейна». Зокрема, наразі з ініціативи Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження, розроблено ТЕО, документи відправлені на експертизу. Вирішення питання знаходиться на фінальному етапі, на початку наступного року почнеться закупівля обладнання і проведення запланованих робіт.

Також, порушувалася питання щодо розрахунків військовими і поліцейськими підрозділами за спожиту електроенергію. Слід зазначити, що облдержадміністрація на чолі з Юрієм Гарбузом робить все можливе для врегулювання цієї проблеми і тримає на контролі це питання.

Ще було обговорено питання підключення когенераційної установки потужністю 12,9 МВт на ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот», запуск якого планується на початку 2017 року. Це дасть можливість запустити безпечне виробництво аміаку.