Прес-центр14 листопада 2017, 16:11

В облдержадміністрації відбулася зустріч-дискусія з представниками делегації Представництва ЄС в Україні

У рамках інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні» сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у публічній презентації проектів та можливостей співпраці з ЄС для Луганської області та Сєвєродонецька.

Участь у заході взяли представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій області.

Вітаючи учасників та організаторів заходу Юрій Клименко зазначив: «У Луганській області за останні роки успішно були реалізовані декілька проектів. Зокрема, це спільний проект ЄС з ПРООН, який називається «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». У рамках цього проекту здійснювалося впровадження енергоефективних заходів ОСББ, соціальних та медичних об’єктів. Інший позитивний проект – це будівництво мосту, через річку Сіверський Донець, який з’єднує Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Він був підірваний бойовиками ще у 2014 році. Це приклад того, як міцно можна з’єднати два береги – Україну та країни ЄС. Упевнений, що подальша наша співпраця буде ефективною та плідною».

Мета інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні» – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію  між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між України та ЄС.

Загалом кампанія розрахована на рік, в рамках якої заплановані вуличні акції, виставки, семінари, тренінги, «кругли столи». Луганщина – це вже двадцята область, яку відвідає делегація Представництва ЄС в Україні.

Під час зустрічі-дискусії виступили прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давід Стулік, координатор програми «Консультації для малого і середнього бізнесу» Європейського банку реконструкції та розвитку Тимур Халілов, директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Луганській області Ігор Агібалов та директор Сєвєродонецької  ЗОШ №5 Ірина Горобинська.

У свою чергу Давід Стулік зауважив, що Представництво ЄС допомагає Луганщині не тільки гуманітарною допомогою, але й піддержує процеси децентралізації, підтримує малий бізнес через гранти, створює нові робочі місця, відновлює громадську інфраструктуру та інші заходи, які направлені на відбудову та розвиток області.