Прес-центр2 квітня 2021, 16:04

В облдержадміністрації відбулось перше засідання оперативного штабу по боротьбі з пожежами

В облдержадміністрації відбулось перше засідання штабу по боротьбі з пожежами

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання оперативного штабу з підготовки та сталого проходження пожежонебезпечного періоду 2021 року.
На початку заходу він наголосив на тому, що робота штабу є вкрай важливою і не має бути наповнене формалізмом: «Ми тут зібралися не заради «галочок» на папері, а для напрацювання дієвого плану проходження пожежонебезпечного періоду. Трагічні події, що відбулись минулого року, дали усім вам зрозуміти, що усталений підхід не діє в умовах масштабних пожеж».
Директор Департаменту цивільного захисту та територіальної оборони ОДА Олександр Чалий наголосив на основних недоліках чинної системи підготовки до пожежонебезпечного періоду, а саме: відсутність дієвого контролю за виконанням Плану, зокрема необхідно покращити координацію усіх залучених відомств, відпрацювання проходження інформації. Він виніс на розгляд членів наради проєкт системи міжвідомчого інформування. Крім того, доповідач проанонсував старт масштабних протипожежних навчань у квітні поточного року. За попередньою інформацією, вони відбудуться у лісах поблизу Кремінної.
За підсумком озвучених даних, було прийнято рішення посилити контроль за виконанням плану заходів, інформування населення щодо відповідальності за спалювання рослинності у пожежонебезпечний період, затвердити порядок взаємоінформування про пожежі в екосистемах тощо.