Прес-центр18 cічня 2018, 17:01

В облдержадміністрації відбулось засідання обласного штабу зі сталого проходження опалювального сезону

Його провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він нагадав присутнім, що під час вчорашнього засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ускладнення погодних умов на території України, в режимі відео конференції, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко доручив у разі погіршення погодних умов своєчасно та оперативно ліквідувати негативні наслідки непогоди для безпеки населення.

Вадим Данієлян зазначив, що насамперед в області повинна проводитися обробка посипальним матеріалом небезпечних ділянок, спусків та підйомів.

У свою чергу, директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай доповів про забезпечення максимальної готовності комунальних служб до ліквідації наслідків негоди. Так, на сьогодні в населених пунктах Луганській області працюють 94 одиниці спеціальної і снігоочисної техніки, в запасі 10 тисяч тонн палива, з них дві третини вже використано, а також з 19 тисяч тонн посипальних матеріалів застосовано п’ять тисяч тонн.

Також Віталій Сурай акцентував увагу щодо стану технічного обслуговування зовнішньої розподільної мережі газопроводів багатоквартирних житлових будинків населених пунктів області та  забезпечення теплопостачанням соціальних закладах області та дотримання санітарних норм у лікарнях, школах, дитячих садочках.