Прес-центр9 лютого 2022, 15:02

В облдержадміністрації відбулося розширене засідання колегії Державного архіву Луганської області

8 лютого 2022 року за участю заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської відбулось розширене засідання колегії Державного архіву Луганської області за підсумками роботи архівних установ області у 2021 році.

Катерина Безгинська подякувала присутнім за роботу, висвітлила проблемні питання, які виникали в діяльності архівних установ протягом року, та окреслила шляхи їх вирішення.

Директорка Держархіву Вікторія Кривицька зауважила, що кожного року зовнішні обставини випробовують наших архівістів на міцність. У 2021 році таким випробовуванням стала зміна адміністративно-територіального устрою області та завершення реформи децентралізації влади. І все це в умовах поширення коронавірусної інфекції. Однак, це не стало на заваді виконання на високому професійному рівні своїх обов’язків.

Вона доповіла про досягнення в сфері архівної справи та діловодства, зокрема щодо формування документів Національного архівного фонду та з кадрових питань (особового складу), їх зберігання та використання, а також презентувала результати рейтингового оцінювання роботи трудових архівів області.

За результатами роботи колегії визначені пріоритетні напрями діяльності архівних установ області на 2022 рік та прийнято відповідне рішення.

З більш детальною інформацією про роботу архівних установ Луганської області у 2021 році можна ознайомитись  у Щорічному інформаційному бюлетені Державного архіву Луганської області за 2021 рік, який буде оприлюднено на офіційному вебсайті Держархіву.