Прес-центр17 травня 2017, 15:05

В облдержадміністрації відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області

У роботі колегії взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська, керівники структурних підрозділів ОДА, заступники голів райдержадміністрацій, представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та архівних установ області.

На розгляд присутнім були запропоновані питання щодо підсумків комплексних перевірок діяльності служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів Попаснянської, Новоайдарської, Старобільської райдержадміністрації, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Головного управління Держпраці у Луганській області та ПАТ по газопостачанню та газифікації «Луганськгаз».

Так, під час колегії представникам зазначених установ і організацій вказано на недоліки у роботі та встановлено терміни їх усунення. Значна увага була приділена питанню науково-технічного впорядкування документів Національного архівного фонду та забезпеченню їх збереження.

Також обговорені стан роботи зі зверненнями громадян та запитами народних депутатів України у Державному архіві та архівних установах області, реалізація пріоритетних напрямів реформування держслужби відповідно до Закону України «Про державну службу».

Протягом 2016 року Держархівом області виконано 156 запитів, архівними установами області – 18009. Запити були виконані в термін встановлений чинним законодавством, фактів безпідставної відмови в задоволенні законних вимог заявників з боку архівних установ не було.

Члени колегії звернули увагу на неухильне виконання Законів України «Про державну службу» та «Про запобігання і протидії корупції».

Разом з тим, Катерина Безгинська зазначила, що питанням дотримання вимог правил пожежної безпеки в архівних установах приділяється значна увага. Впроваджуються організаційно-технічні, санітарно-гігієнічні, соціально-економічні, лікувально-профілактичні заходи та створюються необхідні умови для безпеки праці та протипожежного захисту.

Для підготовки архівних установ до роботи у осінньо-зимовий період 2017-2018 колегією були визначені заходи для надійної експлуатації архівних будівель і приміщень, систем їх життєзабезпечення, посилення пожежної безпеки архівосховищ.