Прес-центр24 травня 2017, 18:05

В облдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

На засіданні штабу відповідної регіональної комісії під керівництвом заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Клименка були розглянуті питання щодо облаштування і організації діяльності військових об’єктів на території області та проведення інвентаризації гідротехнічних споруд, ставків та водосховищ.

Стосовно першого пункту порядку денного доповідачами виступили начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Дмитро Плугін та представник Головного управління Національної поліції в Луганській області Ігор Масюк.

Після обговорення варіантів вирішення побутових питань, які виникли на цих об’єктів, членам штабу було доручено організувати роботи з ремонту автошляхів та облаштування трьох з них попереджувальними знаками, вирішити питання з фінансування необхідних робіт з залученням районних комунальних установ.

Щодо другого питання, у якому спікерами були директор Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації Сергій Олейніков та начальник Луганського обласного управління водних ресурсів Олександр Манжола, присутні вирішили утворити комісії з проведення інвентаризації гідротехнічних споруд усіх форм власності, розташованих на водних об’єктах з прив’язкою до гідротехнічної мережі територіальних одиниць.

Самим комісіям слідпровести відповідну інвентаризацію гідротехнічних споруд, ставків та водосховищ, визначити перелік гідротехнічних споруд, які не мають власника, надати до Луганського обласного управління водних ресурсів та Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин відповідні матеріали, забезпечити ведення єдиного реєстру цих об’єктів в області.

Також необхідно вжити заходи стосовно оформлення права комунальної власності безгосподарні гідротехнічні споруди відповідно до норм чинного законодавства.