Прес-центр28 лютого 2019, 17:02

В облдержадміністрації відбувся науково-практичний семінар з питань діяльності Ради регіонального розвитку

У семінарі взяв участь виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Він подякував організаторам заходу за можливість отримати корисну інформацію, а саме – Міністерству тимчасово-окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерству екології та природних ресурсів України та науково-дослідного інституту ДІПРОМІСТО.

Як показує досвід за останні п’ять років тісної співпраці з різними міжнародними організаціями, процедура написання грантів щодо отримання міжнародної допомоги, вже у багатьох громадах відпрацьована. Але, необхідно працювати і у екологічному напрямі, створювати ті проекти, які будуть визнані відповідними до нормативних документів чинного законодавства.

«Впевнений, що ми з вами отримаємо ті знання, які знадобляться для подальшого чіткого та правильного виконання норм Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», який регулює відносини у сфері оцінки наслідків для довкілля», – зауважив Сергій Філь.

У свою чергу, ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Міністерство екології та природних ресурсів України, доктор біологічних наук, професор Олександр Бондар запропонував провести низку навчальних заходів та підготувати фахівців у правильній розробці цих проектів.

Під час семінару було розглянуто актуальні питання розробки та затвердження стратегічної екологічної оцінки.

Також були приведені приклади проектів природоохоронних заходів, які доцільно фінансувати з Держекофонду.

З цими темами учасників семінару ознайомив юрист-консультант Міністерство екології та природних ресурсів України Євген Найда, директор науково-дослідного інституту ДІПРОМІСТО, кандидат технічних наук, заслужений архітектор України Іван Шпилевський.

У свою чергу, заступник директора науково-дослідного інституту ДІПРОМІСТО з наукової роботи, доктор географічних наук, професор Юрій Палеха презентував схему планування території Луганської області. Розповів про їх завдання та перспективи.

Участь у заході взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад та органів місцевого самоврядування.