Прес-центр27 вересня 2019, 14:09

В облдержадміністрації відзначили кращих працівників туристичної галузі

Сьогодні, 27 вересня, відбулись урочисті заходи з нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні. До участі у заході були запрошені працівники туристичної галузі та краєзнавці області.

Сергій Медведчук, директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму ОДА від імені очільника області Віталія Комарницького передав вітання присутнім, побажавши миру, добра, та успіхів у справах, цікавих зустрічей і подорожей.

«Вважаю, що Луганщина має шанси для успішного розвитку туристичної індустрії та варта того, щоб відкрити перед мандрівниками свої унікальні краєвиди, природні багатства, історію, культуру, народні традиції» – зазначив він.

Сергій Медведчук повідомив, що у сучасному світі, частка прибутків туристичного бізнесу входить до п’ятірки найбільших за обсягом доходів. Попри те, що на Луганщині досі тривають бойові дії, у нашому прифронтовому регіоні відновлюються краєзнавчі та туристичні напрями діяльності. Зокрема, між Департаментом та ГО «Спілка сільського зеленого туризму» підписано меморандум, який передбачає співпрацю у сфері «зеленого» та внутрішнього туризму. Крім того, делегація з Луганщини візьме участь у 26-му Міжнародному туристичному салоні у м. Києві, де буде представлено проєкт туристичної привабливості нашого краю.

Він наголосив, що туризм став самостійною галуззю господарства, яка стимулює процеси відновлення елементів інфраструктури та від якої залежить економічна діяльність територій. Послідовна робота в напрямку розвитку сфери, поєднання зусиль різних інституцій: громадських організацій, органів влади, наукових і освітніх установ сприятимуть покращенню привабливості Луганщини.

Під час заходу обласними відзнаками було нагороджено: власник пасіки «Медове джерело» Ігоря Васильєва, методиста Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства Олександра Вертеленка, а також спеціаліста з розвитку бізнесу Програми ООН із відновлення та розбудови миру Ольгу Логвін.