Прес-центр14 березня 2017, 18:03

В облдержадміністрації вирішено активізувати роз’яснювальну роботу щодо створення ОСББ

 

 

Про реалізацію Закону України «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку» на території Луганської області йшлося на апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

 

Про це розповів  директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

 

На цей час у Луганській області на 10604 квартир та/або нежитлових приміщень право державної чи комунальної власності не зареєстровано.

 

За підсумками попередніх нарад головам райдержадміністрацій та міським головам доручено взяти на контроль заходи зі складання переліку будинків, в яких не створено ОСББ, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком та створення конкурсних комісій з призначення управителя та вжити заходи щодо виготовлення власниками багатоквартирних будинків технічної документації на будинки для її передачі.

 

На 1 березня технічна документація наявна на 1897 (50,3 %) будинків, передано лише на 160 (8,4 %), необхідно виготовити на 1740 (46,2 %).

 

Слід зазначити, що станом на 1 березня 2017 року з 3769 багатоквартирних будинків ОСББ створено у 290 (7,7 %), рішення про форму управління не прийнято на 3303. Управителя призначено за результатами конкурсу на 176 багатоквартирних будинки у Попаснянському районі. Також оголошено конкурс на призначення управителя на 63 будинки у Станично-Луганському районі.

 

Віталій Сурай зауважив що, органи місцевого самоврядування мало приділяють уваги у частині реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку». На сьогодні вкрай необхідно забезпечити виготовлення власниками багатоквартирних будинків технічної документації на будинки для подальшої її передачі і реєстрації в установленому законом порядку права державної або комунальної власності на квартири та/або нежитлові приміщення в багатоквартирних будинках.

 

Крім того, буде активізовано роботу зі створення конкурсних комісій з призначенням керуючого багатоквартирного будинку, в якому не створені об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласники якого прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком.