Прес-центр2 листопада 2017, 17:11

В облдержадміністрації впорядковують навчальні заклади Луганщини

Сьогодні, 2 листопада, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області.

На заході розглянуто перелік загальноосвітніх закладів Марківського району, що обліковані у реєстрі, проте на теперішній час є неупорядкованими. Відсутність шляхів вирішення цієї ситуації може привезти до виникнення майнових суперечок і завадити процесу секторальної децентралізації у сфері освіти району.

За результатами розгляду прийнято рішення про упорядкування Марківською районною радою 12 комунальних організацій сфери освіти. Марківській райдержадміністрації дано доручення привести установчі та реєстраційні документи навчальних закладів у відповідність до вимог діючого законодавства.

Також комісією прийнято рішення про додаткове опрацювання питання їх підпорядкованості, збір та аналіз відповідних документів для остаточного визначення подальшого статусу решти 5 навчальних закладів району.

Крім того, прийнято рішення про встановлення підпорядкованості архівного відділу Марківської райдержадміністрації та відділу агропромислового розвитку Міловської райдержадміністрації відповідним місцевим державним адміністраціям області.