Прес-центр18 червня 2021, 09:06

В облдержадміністрації вшанували багатодітних батьків, які самостійно виховують трьох і більше дітей

Щороку у третю неділю червня в Україні відзначається День батька. Метою свята є привернення уваги громадськості до важливості ролі батька в житті кожної дитини.

Так, заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська привітала багатодітних батьків, які самостійно виховують трьох і більше дітей. Усього на Луганщині проживають 29 таких родин.

«Для кожної дитини батько – особлива людина. Це свято – ще один привід сказати слова вдячності за любов і турботу, які ви даруєте своїм дітям. Завдяки вашій щоденній праці вони зростають гідними людьми в дружніх багатодітних сім’ях», – наголосила Катерина Безгинська, вітаючи присутніх.

Серед учасників заходу – Володимир Балака зі Сватівського району, Василь Мінус з міста Золоте, Олексій Коваленко з Щастинського району. Кожен з них самостійно виховує по п’ять дітей.

Також до заходу долучилися батьки зі Старобільського району – Володимир Калюжний та міста Лисичанськ – Андрій Журавльов. Вони виховують по троє дітей.

Учасників урочистостей також привітав радник голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Микола Надулічний.

Батьки отримали вітальні листи від Сергія Гайдая, подарунки для дітей та сертифікати від мережі супермаркетів «Сім’я».

Зазначимо, що на 1 січня 2021 року на Луганщині проживають 3 679 багатодітних сімей, у яких виховуються 12 220 дітей. Із цих сімей більше 1400, де діти виховуються тільки матір’ю, і усього 29 родин, в яких діти виховуються тільки батьком. Станом на 1 червня в області державну допомогу при народженні дитини отримують 256 чоловіків на 265 дітей.