Прес-центр17 червня 2017, 18:06

В ОТУ «Луганськ» відбулися змагання з влучності стрільби

На одному з полігонів Луганщини відбулися змагання з вогневої підготовки. Левову частку учасників склали офіцери командирської ланки. Поруч з ними в заході вперше взяли участь представники Державної прикордонної служби та Національної гвардії.

Кращого стрільця обирали за найбільшою кількістю набраних балів у стрільбі із автомата та пістолета з різних положень на зменшених відстанях. Кожен учасник повинен був вразити якомога більше мішеней у визначений час, розібрати-зібрати зброю та найшвидше надати пораненому першу медичну допомогу.

Як розповів старший офіцер групи підготовки військ та узагальнення бойового досвіду оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», ці змагання показали, що знання та навики військовослужбовців різних структур у веденні вогню високі, однак для більш ефективного знищення противника потрібно напрацьовувати швидкодію та автоматизм.

«За результатами набраної кількості балів грамоти за перше та третє місця від керівника оперативно-тактичного угрупування «Луганськ» отримали артилеристи, за друге – командири одного з механізованих підрозділів Збройних Сил України», – зазначив він.