Прес-центр19 серпня 2016, 09:08

В разі загострення ситуації буде оголошена чергова хвиля мобілізації і запроваджено воєнний стан – Президент

Президент Петро Порошенко не виключає оголошення мобілізації та запровадження воєнного стану.

 

«Сьогодні ми маємо різке загострення ситуації як в Криму, так і на Сході. При чому на Сході ситуація кардинально змінилася», - сказав Петро Порошенко під час спілкування з журналістами на Львівщині. Глава держави наголосив, що «в останні десять днів крупнокаліберна артилерія терористів б’є по штабах та складах, які розташовані на відстані 20-25 кілометрів від лінії зіткнення вглиб території».

 

Глава держави наголосив, що обстріли здійснюють артилерійські розрахунки військ Російської Федерації, які «цілеспрямовано приїжджають, щоб вбивати українців».

 

Президент підкреслив, що не применшуючи важливість розвитку економіки та створення нових робочих місць, надзвичайно важливими є оборона та безпека держави, які залишаються першим пріоритетом. За словами Глави держави, в разі загострення ситуації, буде оголошена чергова хвиля мобілізації і запроваджено воєнний стан: «Якщо буде продовжуватися загострення, буде моїм указом і мобілізація оголошена, і запроваджено воєнний стан».

 

«Нічого важливішого за Україну, за незалежність нашої держави, за нашу свободу і демократію не існує», - підкреслив Петро Порошенко. При цьому Глава держави зазначив, що «поки жодної хвилі мобілізації не оголошено».

 

Президент наголосив на тому, що на сьогоднішній день діє чітка програма набору до контрактної армії, збільшено рівень грошового забезпечення, суттєво покращена якість харчового, речового та медичного забезпечення.

 

«Це створює можливість, щоб 45 тисяч українців з початку року записалися до контрактної армії», - підкреслив Глава держави наголосивши, що до українського війська йдуть добровольці, що значно підвищує якість збройних сил.  Це дало можливість демобілізувати 4-у та 5-у хвилі мобілізації і не оголошувати нову, але «це не означає, що мобілізації не буде взагалі».

 

Президент зазначив, що Збройні Сили України готові дати відсіч будь-яким діям терористів та подякував міжнародним партнерам України, які «ведуть політико-дипломатичну боротьбу, щоб стримати агресора і повернути його до виконання Мінських домовленостей і до переговорів в Нормандському форматі».

 

http://www.president.gov.ua/news/v-razi-zagostrennya-situaciyi-bude-ogol...