Прес-центр1 червня 2018, 14:06

В Сєвєродонецьку привітали дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки

Сьогодні, 1 червня, у Сєвєродонецьку відбулися обласні заходи для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. У заході взяли участь близько 400 маленьких гостей з усієї області. Привітати присутніх з Днем захисту дітей прибула заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик.

Вона передала щирі слова привітання від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з побажаннями бути патріотами та гідними громадянами своєї держави.

«Я хочу подякувати батькам і опікунам, які мають велике серце та які беруть до себе дітей, щоб вони відчували батьківську турботу. Щасливе життя може бути тільки в родині. Ми дуже сподіваємося, що ви, любі діти, зробите нашу країну гарною», – звернулася Ольга Лішик до учасників свята.

Від імені очільника області вона вручила відзнаки, грамоти та листи подяки облдержадміністраціїопікунам, прийомним батькам, батькам-вихователям, представникам сфери захисту прав дітей.

Зокрема, за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у рішення питань соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, почесною відзнакою «За розвиток регіону» нагороджено начальника служби у справах дітей Лисичанської міської ради Світлану Логвіненко.

Також було відзначено кращих учнів, які показали високі досягнення в навчанні, спортивних та культурних заходах.

Розважальну програму для дітей підготували працівники Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, подарувавши гостям свята море позитивних емоцій. Після офіційних урочистостей гостям продемонстрували музичну казку В. Орлова «Золоте курча». Усі діти отримали солодкі подарунки. 

 

Довідково. На підконтрольній українській владі території Луганської області проживає понад 100 тисяч дітей, з них майже 1,5 тисячі мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Функціонують 11 інтернатних установ, в тому числі 4 спеціальні загальноосвітні школи-інтернати для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку і 4 санаторні загальноосвітні школи-інтернати. Також на території області функціонує обласний будинок дитини, 16 дитячих будинків сімейного типу та 84 прийомні сім'ї. Протягом 2017 року в області було усиновлено 39 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.