Прес-центр13 травня 2017, 12:05

«В сім'ї вольній, новій…»: Луганщина відзначає міжнародне Шевченківське свято

18 травня у різних куточках Луганської області відбудуться зустрічі з 70 видатними українськими та іноземними митцями. Цю щорічну естафету проведення Шевченківського літературно-мистецького свята Луганщина отримала від Сумської області.

Поети-дослідники творчості Великого Кобзаря зі всієї України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Молдови, Польщі і Румунії проведуть літературні зустрічі з різними аудиторіями жителів Луганщини.

Митцями заплановано відвідати бібліотеки, загальноосвітні і вищі навчальні заклади, будинки культури Кремінної, Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Новоайдарського, Новопсковського, Сватівського і Старобільського районів. Там вони поспілкуються з поціновувачами творчості Тараса Шевченка, а вже 18 травня гості візьмуть участь в урочистій частині відкриття свята у Сєвєродонецьку, яка відбудеться у концертному залі обласного музичного училища імені С. Прокоф’єва о 16.00.

Також у рамках проведення щорічного Шевченківського свята 17 та 18 травня у Сєвєродонецьку пройде низка заходів: урочисте відкриття Всеукраїнського культурно-мистецького проекту «Мальовнича Україна» у Сєвєродонецькій галереї мистецтв, де представлять виставку художніх робіт знаних майстрів образотворчого мистецтва та виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва.

У Шевченківському святі візьмуть участь артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» та Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії. Цього дня у виконанні артистів прозвучить чарівна Шевченківська поезія, знаної на весь світ – безсмертне пророче слово та відчуття безмежної відданості Батьківщині.