Прес-центр25 вересня 2018, 17:09

В Україні сформовано першу басейнову раду Сіверського Дінця та нижнього Дону

Членами установчих зборів водного господарства басейну Сіверсько Дінця  була сформована басейнова рада Сіверського Дінця та нижнього Дону.

Басейнова рада сформована в рамках впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

  Головним завданням басейнової ради має стати спільна підготовка плану управління річковим басейном.

«Сіверськи Донець - головна водна артерія Східної України. Тепер питаннями екології водойм займатимуться не точково і всі окремо, а цілісно і комплексно представники всього басейну річки. Ця історична подія дає впевненість, що дієві зміни у водній галузі відбуваються і кращі європейські практики поступово впроваджуються і в Україні», -  коментує дану подію заступник міністра екології та природних ресурсів України Микола Кузьо.

Членами басейнової ради обрано 36 кандидатур.

І до її складу увійшли представники різних організацій, які мають безпосереднє відношення до водного господарства басейну Сіверсько Дінця та нижнього Дону. Це представники промисловості, сільського господарства, житлово-комунального господарства, неурядових організації, науковці та інші.

Нові члени басейнової ради рівною мірою представляють інтереси трьох областей - Донецької, Луганської та Харківської.

Присутніми було розглянуто проект Положення про басейнову раду Сіверсько Дінця та нижнього Дону, як основного документа, за яким працюватиме рада протягом наступних 5 років.

Головою басейнової ради обрано Олександра Лихача, заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації.

Заступником голови басейнової ради обрано Сергія Трофанчука - начальника Сіверсько Донецького БУВР. Крім того, сформовано секретаріат басейнової ради.

За інформацією Міністерства екології та природних ресурсів України