Прес-центр2 червня 2022, 17:06

В Україні створили веб-сайт про шкільну освіту дітей, які вимушено виїхали за кордон

Державна служба якості освіти спільно з ініціативою «Система забезпечення якості освіти», що впроваджується в межах проекту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), створили веб-сайт про шкільну освіту дітей, які вимушено покинули Україну. Ресурс містить опис системи освіти України, базу українських навчальних програм англійською мовою та відповіді українською на поширені запитання батьків дітей.

Сайт https://refugee-ed.sqe.gov.ua є джерелом інформації про українську систему шкільної освіти для представників урядів країн, куди вимушено були переміщені українські діти, а також для їхніх батьків.

Ресурс складається із двох блоків – українською та англійською мовами. На україномовній частині сайту батьки дітей знайдуть відповіді на найпоширеніші запитання щодо організації навчання дітей, які вимушено покинули територію України: як бути з отриманням документів, переведенням на наступний рік навчання, за якою формою діти можуть продовжити навчання в українській школі, або ж, навпаки, що робити, коли дитина пішла до школи за кордоном. Інша частина сайту створена для міністерств, шкіл та вчителів тих країн, де зараз перебувають українські учні. Там вони знайдуть інформацію про те, як влаштована система шкільної освіти в Україні, а найголовніше – зможуть завантажити стислі програми з основних навчальних предметів для кожного класу.

Інформація на сайті постійно оновлюватиметься відповідно до повідомлень та роз’яснень Міністерства освіти і науки України, змін у законодавстві та інших новацій у сфері освіти.