Прес-центр9 червня 2021, 13:06

В Україні запрацювала безоплатна «гаряча лінія» підтримки батьків після пологів

7 червня заcтупник Міністра соціальної політики Борис Лебедцов взяв участь у презентації проекту та запуску «гарячої лінії» підтримки батьків після пологів за участю Урядового уповноваженого з питань гендерної політики Катерини Левченко.

«Гарячу лінію» започаткувала ГО "Клуб підтримки вагітності та материнства "Лада" в межах проекту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 Борис Лебедцов привітав ініціативу громадської організації щодо моделювання комплексної підтримки батьків після пологів, підкреслив важливість співпраці у проведенні заходів щодо реалізації сімейної політики зі структурами громадянського суспільства.

«Для всебічного та гармонійного розвитку дитини потрібна сім’я, у якій формуються позитивні емоційні стосунки, забезпечуються догляд та виховання відповідно до віку, індивідуальних потреб і можливостей дитини, вибудовуються її світогляд та моральні орієнтири, формуються уміння та навички, необхідні для успішної соціалізації», - наголосив заступник Міністра.
За словами Бориса Лебедцова, розвиток сімейних форм виховання є пріоритетним завданням Мінсоцполітики, яке вживає заходів для популяризації важливості виховання та розвитку дитини у сім’ї, ролі територіальної громади у забезпеченні найкращих інтересів дитини, неприпустимості розлучення дитини з батьками через особливості її розвитку, негативних наслідків інституційного догляду та виховання для дитини і суспільства в цілому.

 У своєму виступі заступник Міністра поінформував учасників презентації про ініціативи Мінсоцполітики щодо соціального захисту сімей з дітьми, підтримки розвитку відповідального батьківства, соціальної підтримки сімей у складних життєвих обставинах, впровадження системи соціальних послуг на рівні територіальної громади за місцем їх проживання, розвитку системи раннього втручання, запобігання та протидії домашньому насильству тощо.