Прес-центр7 квітня 2020, 08:04

В Україні запущено національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта»

На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849, Міністерством цифрової трансформації у партнерстві з Фондом Східна Європа в рамках реалізації швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади EGAP» запущено національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.

Так, на платформі став доступним новий онлайн-курс «Цифрова грамотність для державних службовців» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/civil-servants), який охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання у професійній діяльності та повсякденному житті.

Тут можна знайти наступні курси:

• «Базові цифрові навички», курс розрахований на людей поважного віку, які зможуть навчитися впевнено користуватися смартфоном, комп’ютером і планшетом.

• «Цифрові навички для вчителів», курс про використання онлайн-інструментів, щоб зробити навчальний процес більш захопливим і ефективним;

• «Безпека дітей в інтернеті», курс для батьків як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства.