Прес-центр7 серпня 2020, 08:08

В українських вишах з’явиться курс з інноваційного підприємництва

У вересні стартує пілотний проєкт «Підприємницький університет», у межах якого в українських вишах викладатимуть курс «Інноваційне підприємництво та управління стартаппроєктами».

Його запроваджує Стартап-інкубатор YEP спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством цифрової трансформації, Дія. Бізнес та Українським фондом стартапів.

Головна мета проєкту – розвиток підприємницької освіти та стартап руху в університетах України.

На першому етапі курс «Інноваційне підприємництво та управління стартаппроєктами» буде впроваджено в пілотних університетах. Його інтегрують у межах наявних дисциплін або включать як предмет на вибір.

У першому семестрі 2020-2021 навчального року викладачі університетів пройдуть попереднє навчання за тематикою курсу (онлайн 26-28 серпня), а також отримуватимуть постійну підтримку експертів та менторів YEP.

Під час курсу студенти створять власні стартаппроєкти та подадуть їх на участь у конкурсі стартапів. Найкращі команди отримають індивідуальну менторську підтримку від YEP, Дія.Бізнес, Українського фонду стартапів, Cisco, OKKO, Genesis, REACTOR.UA, TechUkraine та інших партнерів проєкту.

Робота студентів над стартапами буде зараховуватися як офіційна дисципліна в університеті.

Програма курсу пройшла рецензування міжнародних партнерів та експертів: Університету Штату Північна Кароліна (США), Університету Тарту (Естонія), Олени Донець (екс-директорка стартап-акселератору Тель-Авівського Університету, співзасновниця Duco.io, Ізраїль).

Щоб приєднатися до програми, уповноваженим особам від університетів необхідно до 15 серпня заповнити анкету: bit.ly/2X6tL6M.

Університети, що візьмуть участь в пілотному проєкті, зможуть долучитися до наступних етапів проєкту «Підприємницький університет».

Національний проєкт Дія. Бізнес передбачає комплексну та повноцінну допомогу підприємцям за рахунок створення екосистеми підтримки підприємців.

Ініціативи YEP реалізуються за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

За інформацією Міністерства освіти і науки України