Прес-центр15 червня 2018, 11:06

В університеті внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка відкрили навчальний криміналістичний полігон

Полігон призначений для практичних занять та вправ щодо виявлення, вилучення, фіксації та дослідження доказів і проведення слідчих дій.

Приміщення поділене на п’ять незалежних частин. Кімнати полігону мають різну спрямованість навчання при провадженні слідчих дій. Так, в якості умовних місць вчинення злочину представлені житлова кімната, офіс, аптека, пункт обміну валют, магазин.

За словами професора кафедри кримінально-правових дисциплін Володимира Коваленка, під час занять на навчально-криміналістичному полігоні у курсантів і студентів виробляються навички застосування знань, отриманих в ході вивчення дисциплін, що спрямовані на формування практичної складової майбутньої прокурорської, слідчої, оперативно-розшукової, криміналістичної діяльності.

Робоча обстановка кімнат дає можливість використовувати технічні засоби, застосовувати знання з виявлення, фіксації та вилучення слідів злочину, проведення оперативно-розшукових заходів та слідчих дій.

На базі полігону також облаштована зона для відпрацювання огляду місця дорожньо-транспортної пригоди (у вигляді відрізку дороги з дорожньою розміткою), піщана доріжка для фіксації слідів ніг людини, альтанка для комфортної роботи курсантів і студентів та навчальні стенди.

За інформацією Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка