Прес-центр28 вересня 2020, 11:09

Ваша допомога засобами індивідуально захисту дуже необхідна та вчасна, – Сергій Гайдай представникам ПРООН

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у церемонії передачі гуманітарного вантажу від Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Вантаж розрахований для допомоги лікарням Луганської області і складається з 15 тис. респіраторів стандарту N95 на суму 1,248 млн грн грн. Отримувачем допомоги стала Луганська обласна клінічна лікарня.

Сергій Гайдай висловив вдячність представникам ПРООН за підтримку регіону у складний час та звернувся до жителів Луганщини: «Дякую нашим партнерам за чергову допомогу лікарям у боротьбі з COVID-19. Жорсткі карантинні обмеження дали нам фору на декілька місяців для забезпечення наших лікарень усім необхідним. Проте кольорове зонування територій мало і протилежний результат: ми потрапили у «зелену зону» і всі карантинні обмеження було знято, а люди розслабились. Через це чотири райони потрапили до «жовтої зони», інфікуватися почали навіть лікарі. Ми маємо всі підстави вважати, що на Луганщині розпочалась «друга хвиля» захворюваності на коронавірус. Тому ваша допомога засобами індивідуально захисту дуже необхідна та вчасна. Певним чином це захистить життя та здоров’я наших медиків».

Нагадаємо, що 28 серпня Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні було закуплено та передано 19 лікувальним закладам Луганської області 50 кисневих концентраторів на загальну суму 25,3 тис. доларів США.