Прес-центр11 квітня 2018, 11:04

Важливо: оперативна інформація щодо ситуації з підтопленням в області

Наразі на Луганщині залишається 13 підтоплених мостів та під’їздів до мостів.

Так, у Новопсковському районі рівень води вище мостів у с. Лисогорівка та с. Закотне. У с. Осинове рівень знизився з 140 см до 100 см, тож на мосту води немає. У с. Танюшівка вода на мосту тримається на рівні 15 см.

У Старобільському районі рівень води в річці Айдар за добу знизився на 20 см. На території району нараховується шість низьководних мостів, які на даний час є затопленими: у с. Хворостянівка, с. Титарівка, с. Новоселівка, с. Балакирівка, с. Проказине, с. Бутківка. Затоплені мости для легкового та вантажного транспорту закриті. На них встановлені покажчики рівня води для координації руху транспорту та знаки попередження. При випадку неможливості проїзду по затопленим мостам організований об’їзний шлях через село Підгорівка. Житловий сектор на разі не підтоплений.

У смт Новоайдар «старий» міст затопило на 81 см, проїзд існує через «новий» міст. Підтоплені мости у с. Петренкове (проїзд до села можливий тільки на вантажному автомобілі), с. Співаківка (проїзд існує через інші села), у с. Маловенделівка (об’їзд через інші села), с. Дмитрівка (можливий проїзд на легковому транспорті), у с. Бахмутівка підтоплена ділянка автодороги за мостом. Будинки не підтоплені.

У Станично-Луганському у районі с. Геївка та с. Передільське у річці Айдар рівень води піднявся на 27 см.

Поточна ситуація по підтопленням знаходиться під контролем обласної та місцевих органів влади, служб ДП «Луганський облавтодор», Національної поліції та  Головного управління ДСНС України в Луганській області.