Прес-центр20 лютого 2018, 11:02

Важливо: оприлюднено графік передачі земельних ділянок об’єднаним громадам

Стало відомо, у якій послідовності об’єднані територіальні громади  отримуватимуть у власність державні землі.

Держгеокадастр оприлюднив «План-графік передачі земельних ділянок у власність об’єднаних територіальних громад на 2018 рік».

Тож, навесні землю отримають три громади Луганщини: Красноріченська селищна ОТГ (у березні), Біловодська селищна ОТГ (у квітні) та Чмирівська сільська ОТГ (у травні).

Влітку – Новопсковська (у червні), Білокуракинська (у липні) та Нижньодуванська (у серпні) селищні ОТГ.

Восени настане черга Привільської сільської (у вересні) та Троїцької селищної (у жовтні) об’єднаних територіальних громад.

Як відомо, 31 січня цього року Кабінет Міністрів України схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію не вдаючись до змін у законодавстві.

Наразі в Україні створено 665 об’єднаних територіальних громад, на території яких знаходиться біля 759 тис. га земель сільськогосподарського призначення державної власності, які можуть бути передані у комунальну.

Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року. Для висвітлення стану передачі земель об’єднаним територіальним громадам створено спеціальний портал (otg.land.gov.ua) та для отримання оперативних консультацій з даного питання від фахівців Держгеокадастру запроваджено функціонування гарячої лінії (0 800 502 528).

За матеріалами сайту http://decentralization.gov.ua