Прес-центр10 квітня 2019, 12:04

Важливо: опубліковано постанову Уряду щодо відновлення електропостачання об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку

Це стосується, зокрема, об’єктів Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, які були знеструмлені ТОВ «ЛЕО» за несплату боргу ТОВ «ЕНЕРА СХІД».

На сайті Кабінету Міністрів України опубліковано постанову від 25 березня 2019 р. № 300 «Питання електропостачання об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку».

У ній, зокрема, йдеться: «Електропостачання об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку, щодо яких застосовуються до набрання чинності цією постановою дії з обмеження та/або відключення електропостачання, підлягає відновленню протягом трьох діб з дня набрання чинності цією постановою».

Для розв’язання проблеми позавчора рішення стосовно невідкладного відновлення електропостачання об’єктів Концерну РРТ, що здійснює мовлення на території Луганської області та її тимчасово окуповану частину, прийняли на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що відбулася в приміщенні Луганської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що ще на минулому тижні на території області виникли проблеми з трансляцією телевізійного та радіо- сигналу через відключення від електропостачання шести об’єктів філії Концерну РРТ.

Відповідні листи облдержадміністрація спрямувала на адресу Прем’єр-міністра України та Адміністрації Президента України.

Об’єкти Луганської філії працюють в аварійному режимі за допомоги дизельних генераторних установок, що дає змогу підтримувати роботу обладнання для поширення мобільного зв'язку.

Крім того, внесені зміни до Порядку забезпечення постачання електричної енергії захищеним споживачам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1209: «Відключення електропостачання не застосовується щодо об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку».