Прес-центр11 липня 2018, 19:07

Важливо підтримати місцевого товаровиробника, – Юрій Гарбуз побував на Сєвєродонецькому хлібозаводі

Сьогодні, 11 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз побував з робочим візитом на підприємстві ТОВ «Хлібний смак» (хлібозавод № 4)м. Сєвєродонецька.

«Обласна влада приділяє особливу увагу малому і середньому підприємництву. Ухвалена відповідна регіональна цільова програма, ми виділили кошти на компенсацію ставок за кредитами. Важливо підтримати місцевого товаровиробника, адже йдеться про створення робочих місць, наповнення місцевих бюджетів, розвиток області», – зауважив Юрій Гарбуз. Він також підкреслив, що у випадку цього хлібозаводу, це ще і висока якість продукції. На виробництві застосовується традиційна технологія – опарний спосіб без використання хімічних добавок

Сьогодні на хлібозаводі працює 186 людей та залишаються вакантними 60 робочих місць.

«За статистикою, в області 25,1 тис. осіб, що мають статус безробітного. Із загальної кількості безробітних 35% -– це молодь до 35 років. Але на прикладі цього та низки інших підприємств ми бачимо попит на працівників. Потрібно ретельніше працювати над балансом трудових ресурсів», – додав очільник Луганщини.

За добу «Хлібний смак» виробляє 11,7 тонн продукції, а виробнича потужність становить 38 тонн на добу.

До асортименту продукції входять 65 найменувань,у тому числі: 19 найменувань хліба, 9 – батонів та булочних виробів, 17 – здобних виробів, 20 – тортів і тістечок.

Підприємство виробляє та реалізує соціальну продукцію (хліб «Обідній пшеничний» та хліб «Добрий»), продукцію для діабетиків (хліб «Житній діабетичний», «Хлібці докторські»).
Підприємство закуповує сировину (це пшенична мука вищого і першого сортів та житня мука) переважно у місцевих виробників. Йдеться, зокрема, про сільськогосподарські підприємства Новоайдарського району та Сєвєродонецька.

Вироби «Хлібного смаку» реалізуються упонад 600 торгових точках на території Луганської області (крім тимчасово непідконтрольних українській владі територій), а також у Краснолиманському районі Донецької області.

Юрій Гарбуз пообіцяв на найближчій апаратній нараді порушити питання про аналіз ринку споживання продовольчих продуктів у Луганській області з метою створення умов для реалізації продукції місцевих товаровиробників.

Нагадаємо, в області реалізується Регіональна цільова програма розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки, затверджена Розпорядженням голови обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 02.04.2018 № 272.

В області нараховується 3,4 тис. малих та середніх підприємств, що складає 99,88 % від загальної кількості суб’єктів. Понад 80 % (а це 76,8 тис.) від загальної кількості зайнятих осіб працюють у цьому секторі. За підсумками 2017 року МСП реалізували продукції на 30 млрд грн, що складає 78 % від загального обсягу реалізованої продукції підприємствами області.