Прес-центр10 квітня 2018, 16:04

Важливо: рівень води у місцевих річках поступово знижується

На Луганщині спостерігається поступове зниження рівня води у річках Сіверський Донець та Айдар.

Наразі  вживаються всі необхідні заходи відносно паводку. Загалом поточна ситуація контрольована – спільно працюють обласні та місцеві органи влади, Головне управління ДСНС України у Луганській області, Національна поліція, ДП «Луганський облавтодор», Служба автомобільних доріг у Луганський області.

У зв`язку з підняттям рівня води в річці Айдар все ще підтоплено міст через річку Айдар у с. Осинове Новопсковського  району.  Рівень води на проїзній частині мосту сягає 50 см – за добу рівень знизився на 20 см. Рух транспорту закритий.  Об’їзд організовано по дорогам Т-13-07 Сватове-Новопсков-Мілове; Т-1313 Троїцьке-Білокуракине-Старобільськ та дорозі місцевого значення С-131002 через Хворостяне.

На мосту у Рубіжному вода спала. Тепер від води до мосту не 20 см, як було раніше, а близько 40 см. Русло річки майже прочищено, заторів не має.

Проте, найближчим часом загроза може надходити від вод Сіверського Дінця. Так, на території РФ сніги тільки починають танути. А у Харківській області, у районі Змієва, Сіверський Донець вийшов з берегів.