Прес-центр9 cічня 2019, 10:01

Важливо: розроблено перспективний план створення об’єднаних громад на тимчасово окупованих територіях Луганщини

Мінрегіоном спільно з Луганською облдержадміністрацією розроблено перспективний план створення об’єднаних територіальних громад на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Вони вже передані на затвердження Уряду.

Як відзначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, ні Україна, ні цивілізований світ ніколи не визнають ані окупацію РФ частини Донецької та Луганської областей, ані псевдовибори на цих територіях. Громадяни України, які там проживають, є тимчасовими заручниками російської агресії і вони будуть звільнені. Це лише питання часу. Реформи, які Україна проводить задля розвитку країни і консолідації суспільства, дадуть можливість відбудувати інфраструктуру, забезпечать людям право на достойне майбутнє.

В рамках децентралізації напрацьовані перспективні плани зі створення ОТГ на цих територіях у відповідності до Методики формування спроможних громад, що була затверджена Урядом у 2015 році.

За словами урядовця, напрацьований перспективний план створення ОТГ буде прийнятий на найближчому засіданні Уряду. Таким чином, Луганщина отримає необхідний інструмент для активного розвитку вже на наступний день після звільнення від російської окупації.

Наразі важливо, щоб люди на тимчасово окупованих територіях також бачили свою перспективу розвитку. «Ми точно хочемо бачити на мапі України такі громади як Алчевська, Довжанська, дуже хочемо бачити Луганську ОТГ – такими ж успішними у перспективі, як і всі інші громади на території держави», – підкреслив Геннадій Зубко.