Прес-центр6 лютого 2020, 11:02

Важливо, що саме на Луганщині відкриті регіональні офіси міжнародних організацій, – Сергій Гайдай на зустрічі з представниками NRC

Сьогодні, 6 лютого, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з представниками Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC).

Вони обговорили напрями діяльності NRC у 2020 році на території Луганської області та подальшу взаємодії з облдержадміністрацією.

Перш за все, Сергій Гайдай подякував міжнародним партнерам за допомогу, надану жителям Луганщини за останні роки, особливо безоплатну юридичну, яку люди з тимчасово окупованих територій отримують в безпосередній близькості до лінії розмежування.

«Допомогу від обласної влади в вирішенні поточних питань, у разі необхідності, ми швидко надаємо, – наголосив Сергій Гайдай. – Для нас важливо, що саме на Луганщині відкриті регіональні офіси міжнародних організацій».

У свою чергу, директор Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні Ана Поврженич повідомила, що діяльність організації продовжуватиметься за трьома напрямами – надання правової допомоги, життєзабезпечення та продовольча безпека, а також програма відновлення житла.

Однак, у 2020 році формат допомоги трохи зміниться. Так, правова підтримка відбуватиметься через одного з місцевих партнерів. Втім, наприклад, у Станиці Луганській центр правової допомоги працюватиме й надалі.

Незважаючи на скорочення фінансування, в організації розробляють варіанти залучення коштів для підтримки діючих програм. Зокрема, розглядається можливість відновлення 150 пошкоджених будинків.

Також донори шукають шляхи поєднання гуманітарної діяльності та програм розвитку.

Крім того, у зустрічі взяли участь директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин облдержадміністрації Денис Денищенко та регіональний менеджер Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні Горан Зубер.