Прес-центр16 жовтня 2019, 13:10

Важливо, щоб молодь навчалася, жила і працювала в Україні, – Віталій Комарницький на обласному презентаційному форумі

Перший обласний презентаційний форум «Живи і працюй в Україні» відбувся сьогодні, 16 жовтня, у Сєвєродонецьку в Льодовому палаці спорту.

Організатори заходу протягом дня мали можливість поінформувати молодь про стан та тенденції ринку праці, представити актуальні професії та спеціальності, розглянути шляхи реалізації творчого потенціалу молодого покоління. У роботі форуму взяв участь голова облдержадміністрації Віталій Комарницький.

«Важливо, щоб молодь навчалася, жила і працювала в Україні. Упевнений, що саме юнаки, дівчата, педагоги та роботодавці, які взяли участь у форумі й проживають на Луганщині, мають бути найбільш зацікавлені у відродженні рідної землі. Це наша спільна робота», – наголосив він, вітаючи присутніх з відкриттям форуму.

Віталій Комарницький зауважив, що такі цільові заходи об’єднуватимуть нашу область, демонструючи прагнення Луганщиною миру.

Також очільник області повідомив, що до кінця листопада має завершитись ремонт мосту через річку Сіверський Донець в районі КПВВ «Станиця Луганська», а наразі там змонтований та діє тимчасовий обхідний міст. Ще одним кроком до відновлення миру є розведення сил та засобів уздовж лінії розмежування.

Учасниками форуму стали представники 19 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 18 закладів вищої освіти, більше ніж 1000 здобувачів освіти старших класів закладів загальної середньої освіти з різних міст та районів нашої області, 43 підприємства області – замовники робітничих кадрів, громадські організації, що опікуються питаннями розвитку освіти.

Під час форуму на виставково-презентаційних локаціях закладів професійної освіти та роботодавців проведені різноманітні майстер-класи, діяли майданчики профорієнтаційного тестування, організовані тематичні конкурси, працювали фотозони, розповсюджені профорієнтаційні матеріали.

Також у рамках форуму в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбулося засідання круглого столу «Професійна освіта Луганщини в контексті системи реформування освіти України: основні виклики та перспективи розвитку».

Організаторами форуму виступили Програма ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, урядів Польщі, Японії, підтримки й участі Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Луганського обласного центру зайнятості, Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області.