Прес-центр6 лютого 2018, 09:02

Важливо: сьогодні стартує реєстрація для участі в ЗНО

Охочим узяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні необхідно за допомоги сервісу «Зареєструватися» сформувати та роздрукувати реєстраційну картку, що є одним з обов’язкових документів для здійснення реєстрації, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Після створення реєстраційної картки майбутній учасник ЗНО має сформувати комплект реєстраційних документів. Комплект документів учні, які цьогоріч проходять державної підсумкової атестації у формі ЗНО, подають до закладу освіти, у якому навчаються, а решта осіб надсилає самостійно (бажано рекомендованим листом) на адресу регіонального центру, указану в контрольно-інформаційному листі.

Рекомендації щодо реєстрації, у тому числі перелік документів, необхідних для реєстрації, розміщено в розділі «Учасникам/Процедура реєстрації».

Особа, яка успішно пройшла реєстрацію, отримає від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень і реєстраційне повідомлення учасника ЗНО. Ці документи будуть надіслані учням, які складають ДПА у формі ЗНО до закладу освіти, у якому вони навчаються. Іншим категоріям осіб – на адресу, вказану під час реєстрації.

Для кожного зареєстрованого учасника на сайті Українського центру буде створено інформаційну сторінку, доступ до якої можливий за номером і пін-кодом сертифіката. На інформаційній сторінці буде розміщено інформація про обрані предмети для проходження тестування, а згодом також адреси пунктів проведення ЗНО та результати проходження тестування.

Аналогом інформаційної сторінки є мобільний додаток «Моє ЗНО», який надає змогу учасникам тестування отримати інформацію про проведення ЗНО на власний мобільний пристрій.

У 2018 році реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 6 лютого до 19 березня.