Прес-центр3 лютого 2020, 16:02

Важливо: Уряд запустив Програму доступних кредитів «5-7-9%» для малого бізнесу під рекордно низький відсоток

3 лютого Уряд дав старт Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Її передбачено для створення і розширення власного мікро- та малого бізнесу під рекордно низький відсоток – 5, 7 або 9% на суму до 1,5 млн гривень строком до п’яти років.

Зокрема, зазначено, що за останні шість місяців вартість кредитів в банках істотно зменшилась, але для масштабних змін Уряд прийняв рішення компенсувати частини відсоткової ставки таким чином, щоб людина фактично змогла отримати кредит під 5-7-9 відсотків в залежності від того, яку кількість робочих місць буде створювати нова справа.

У 2020 році Уряд вже виділив на Програму 2 млрд гривень. За рік це дозволить видати понад 50 тисяч доступних кредитів, створити до 90 тисяч нових робочих місць і залучити близько 2 млрд гривень внутрішніх інвестицій у сферу малого бізнесу.

У рамках програм державної підтримки для підприємців початківців буде також можливість пройти безкоштовне навчання, щоб підвищити свої бізнес-компетенції та покращити перспективу створення успішного бізнес-проєкту.

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» ініційована Президентом та Кабінетом Міністрів України для широкої державної підтримки інвестиційних проєктів для українських мікро- та малих підприємств.

Діятимуть три можливі ставки кредитування - 5%, 7% або 9%, які залежатимуть від розміру бізнесу (до 25 млн гривень річної виручки або від 25 до 50 млн гривень) та строку його діяльності (до 12 місяців, понад 12 місяців). Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5 % річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5 % річних.

Фактичне кредитування здійснюватиметься банками - партнерами програми.

За умовами Програми можна отримати до 1,5 млн гривень кредиту строком до 5 років, кредитне фінансування має бути спрямоване підприємцями-учасниками виключно на купівлю або модернізацію основних засобів, а також на ремонт або реконструкцію виробничих приміщень.

Впровадження програми, за дорученням Уряду, здійснюватиме Фонд розвитку підприємництва при Міністерстві фінансів України.

Докладніше про Державну програму можна дізнатися на сторінці 5-7-9@gov.ua

За інформацією Урядового порталу