Прес-центр24 жовтня 2018, 11:10

Важливо: запрошуємо до участі в обласному фестивалі проектів місцевого розвитку

Про заснування щорічного обласного фестивалю реалізованих проектів місцевого розвитку «Спроможна громада» розповів виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський.

Він відзначив, що у громади є необхідність у впровадженні проектної роботи, участі в чисельних конкурсах на отримання коштів. Активність, проявлена за останні роки, наочно продемонструвала значний соціальний та економічний ефект від роботи з проектами. Участь у різноманітних конкурсах фінансування проектів стала розглядатися як важливіший ресурс розвитку громад.

Тож, щорічний обласний фестиваль реалізованих проектів місцевого розвитку «Спроможна громада» має бути одним із дієвих інструментів формування сталості місцевого розвитку.

Фестиваль має на меті стимулювати проектну активність громад області, популяризувати громадської активності жителів громад, демонструвати кращі практики місцевого розвитку та обмін досвідом.

Також це допоможе у стимулюванні до навчання проектному менеджменту фахівців органів місцевого самоврядування та громадських активістів.

У цьому фестивалі беруть участь органи місцевого самоврядування Луганської області. Як виключення, можлива участь підприємств, установ та організації спільної власності територіальних громад.

Фінальна частина приурочується до державного свята – Дня місцевого самоврядування.

Учасники мають надати проекти, реалізація яких завершена до 15 листопада.

Як зауважив заступник виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Альберт Зінченко, перед проведенням фінальної частини оргкомітетом визначаються кращі проекти місцевого розвитку серед поданих. Номінації та критерії оцінки визначаються засновниками на кожен рік та оприлюднюються.

Прийом заявок на участь у фестивалі здійснюється до 16 листопаду в електронному вигляді на електронну адресу Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області asslugreg2016@gmail.com.

Обмеження щодо кількості проектів, які може подати учасник, вартості проекту, джерел фінансування відсутні.

Оргкомітет здійснює оцінку та визначає кращі проекти місцевого розвитку поточного року за визначеними номінаціями до 1 грудня та готує відповідні нагороди.

Ініціатором проведення фестивалю є Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області.

Його засновниками також є Луганський відокремлений підрозділ Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», Агенція регіонального розвитку Луганської області та Луганське регіональне відділення Асоціації міст України.