Прес-центр6 серпня 2019, 18:08

Важливу роль на шляху до миру має зовнішня політика України, – Віталій Комарницький

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький узяв участь у відкритті триденного навчального модулю «Зовнішня політика України та особливості співпраці з міжнародними партнерами», що триватиме 6-8 серпня у Сєвєродонецьку. Лекторами виступили директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України Сергій Корсунський та його заступниця Євгенія Габер.

Слухачами семінарської сесії стали працівники Луганської та Донецької облдержадміністрацій, представники органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад, які задіяні у сфері зовнішніх зносин.

Очільник області привітав учасників та висловив вдячність міжнародним партнерам за підтримку.

«У минулі часи було зрозуміло, хто ворог, а хто ні, де проходить лінія фронту. Однак ми маємо зовсім інші реалії. Постало питання: як в умовах гібридної війни, що понад п’ять років триває на сході держави, жити й розвивати країну? Зрозуміло, що гібридна агресія позначається на багатьох сферах нашого життя, і важливу роль на шляху до миру має зовнішня політика України. Сподіваюся, що саме такі зустрічі допоможуть нам у протистоянні сучасним викликам, оскільки ми з вами обрали європейський вектор розвитку», – зауважив Віталій Комарницький.

 «Сьогодні для дипломатичної служби України немає більш важливого питання, ніж врегулювання ситуації на Донбасі», – наголосив Сергій Корсунський.

За його словами, Дипломатична академія України – це унікальна в нашій країні професійна школа для дипломатів. Слухачі Академії – співробітники МЗС, відповідних підрозділів Адміністрації Президента, секретаріату Кабінету міністрів, апарату Верховної Ради України, міністерств і відомств.

Під час навчального модулю учасники отримають знання, зокрема, про основи аналітичної та дипломатичної роботи, організаційно-протокольне забезпечення зустрічей за участі міжнародних партнерів, особливості ведення переговорів з іноземними партнерами.

Захід реалізується в межах Програми ООН з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.