Прес-центр21 грудня 2017, 17:12

Вдала співпраця з канадцями стане добрим знаком для інших інвесторів, – Юрій Гарбуз

Одним з важливіших питань прес-конференції голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу стало відновлення промислового потенціалу.

«У цьому аспекті багато чого пов’язано з надійністю електропостачання. Наразі в області діють лише два джерела вироблення електроенергії – Луганська ТЕС, розташована у місті Щастя, та Сєвєродонецька ТЕЦ. Проте їх потужностей не вистачає для повноцінної роботи промисловості. Повідомляю, що вже проведені підготовчі роботи з будівництва потужної електропідстанції у місті Кремінна, яке має завершитися у грудні 2018 року», – відзначив він.

У той же час, як зауважив очільник Луганщини, незважаючи на певні труднощі, спільними зусиллями облдержадміністрації та профільних підприємств відновлено роботу ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», завдяки чому більш ніж 3000 робітників повернулися на робочі місця. На сьогодні «Азотом» вироблено понад 46 тисяч тонн аміачної селітри.

Він повідомив журналістам, що вже завтра відбудеться скайп-конференція з інвесторами з Канади стосовно побудови на Луганщини об’єктів сонячної енергетики потужністю 150 МВт. Наразі між сторонами вже підписано відповідний меморандум, а також виділено землю у Рубіжному.

«Вдала співпраця у цьому напрямі стане добрим знаком для інших інвесторів, яких ми плануємо залучити на Луганщину», – наголосив Юрій Гарбуз.