Прес-центр21 серпня 2019, 14:08

Вдячний міжнародним партнерам за допомогу в поліпшенні умов перетину лінії розмежування, – Віталій Комарницький

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з Координатором системи ООН, Координатором з гуманітарних питань пані Оснат Лубрані.

У Сєвєродонецьку вони розглянули шляхи вирішення проблем перетину жителями області лінії розмежування, облаштування КПВВ «Станиця Луганська», децентралізаційні процеси, що тривають в області, тощо.

«Упевнений, що ми будемо плідно співпрацювати», – зазначив Віталій Комарницький, відкриваючи зустріч.

У свою чергу, Оснат Лубрані повідомила, що питання відбудови мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській обговорювалося під час зустрічі з командою Президента України Володимира Зеленського: «Я слідкую за ситуацією і сподіваюся на наше подальше співробітництво».

Очільник Луганщини зауважив, що сьогодні в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи вчергове розглядатимуть питання ремонту мосту у Станиці Луганській: «Не все, на жаль, залежить від нас. Низку дій необхідно узгоджувати з протилежною стороною, через що втрачається багато часу».

Слова вдячності Віталію Комарницькому висловила Оснат Лубрані за налагодження автобусного сполучення на ділянці між КПВВ «Станиця Луганська» до зруйнованого мосту через Сіверській Донець. Важливим для людей, що перетинають лінію розмежування, є й нещодавній запуск електромобілю.

«Наразі розглядається питання придбання ще одного такого транспортного засобу. Також нами напрацьовані рішення щодо облаштування території поблизу КПВВ. Ми маємо забезпечити людям більш якісні умови перетину», – повідомив Віталій Комарницький і подякував міжнародним партнерам за матеріальну та інформаційну підтримку.

Координатор системи ООН, Координатор з гуманітарних питань Оснат Лубрані зазначила, що також допомагатиме у вирішенні питань, що не залежать від облдержадміністрації.