Прес-центр4 червня 2021, 09:06

Велике будівництво на Луганщині: Продовжуються роботи за маршрутом «Сватове – Старобільськ»

Велике_будівництво на Луганщині: Продовжуються роботи  за маршрутом «Сватове – Старобільськ»

 

У рамках Національного проєкту «Велике будівництво» на Луганщині триває  поточний  середній ремонт автомобільної дороги Н-26 Чугуїв – Мілове (через Старобільськ). Дорога Н-26 – одна з  головних транспортних магістралей  Луганщини. Роботи проводяться за кількома маршрутами, тут працює чотири підрядника.

У Сватівському районі працює ТОВ «БК ЄВРОДОР». Наразі дорожники ТОВ «БК ЄВРОДОР»  виконують роботи на ділянці км 161+000 – 167+000.

Ділянка  км 161+000 – 167+000 проходить через село Містки в сторону Старобільська. Зараз дорожники готуються до влаштування верхнього шару. За сприянням погоди, роботи розпочнуться вже у найближчі дні.

Нагадаємо, у 2020 році  зусилля ТОВ «БК ЄВРОДОР» були спрямовані на дорогу Н-26 на ділянці км 148+000 – 158+000. Після закінчення робіт та здачі в експлуатацію, було розпочато капітальний ремонт  на  ділянці км 161+000 – 167+000 (закінчується в Містках), 6 кілометрів. Ця ділянка – перехідний об’єкт. У 2020 році було покладено нижні шари основи та дорожнього одягу, покладено верхній шар асфальтобетону. Встановлені  нові зупинки транспорту. Одночасно приводилося до ладу узбіччя, придорожня смуга була розчищена від чагарників та дрібнолісся.

на ділянці км 161+000 – 167+000 залишилося покласти верхній шар та провести роботи з організації дорожнього руху (нанесення розмітки, встановлення знаків тощо). Ділянку здадуть в експлуатацію у поточному році.

Ще один об’єкт, на якому працює ТОВ «БК ЄВРОДОР» – ділянка  км 167+000 – 175+000. Ця ділянка, протяжністю 8 кілометрів,  розпочинається за населеним пунктом  Містки в сторону Старобільська. Майже на трьох з восьми кілометрів проведено  фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття та  влаштовано  вирівнюючий шар основи з органо-мінеральної суміші. Покладено 2,5 км нижнього шару асфальтобетону.

ТОВ «БК ЄВРОДОР» (місто Дніпро) – приватнийпідрядник, якого було обрано за результатами тендерів, які провела Служба автомобільних доріг у Луганській області у системі ProZorro. Хід ремонту, відповідність технологічному циклу знаходиться під контролем замовника – Служби автомобільних доріг у Луганський області.

До проведення робіт, зазначені ділянки дороги Н-26 на Сватівщині викликали багато нарікань. Тут були виявлені такі пошкодження –  суцільне руйнування дорожнього одягу, лущення, руйнування країв дорожнього одягу, колійність, вибоїни, ямковість, руйнування покриття.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Луганській області