Прес-центр30 вересня 2020, 17:09

Велике будівництво на Луганщині: Сергій Гайдай проінспектував хід робіт стадіону «Нива» і шкільного спортзалу у Станиці Луганській та приймального відділення у Сватівській районній лікарні

В рамках робочих поїздок до Станично-Луганського та Сватівського району очільник Луганщини Сергій Гайдай відвідав об’єкти, де триває реконструкція згідно з Національною програмою «Велике будівництво», ініційованою Президентом України Володимиром Зеленським.

А саме він оглянув Станично-Луганську ЗОШ № 1 та стадіон «Нива».

Нагадаємо, у листопаді 2019 року під час візиту до Станиці Луганської Володимир Зеленський завітав до Станично-Луганської загальноосвітньої школи № 1. Глава держави ознайомився з умовами навчання та звернув увагу на необхідність ремонту у закладі. Йшлося, зокрема, про спортзал, який повинен мати європейський вигляд. Президент дав доручення Сергію Гайдаю здійснити ремонт приміщення. На ремонт було виділено 4,3 мільйона гривень з обласного бюджету.

«Щодо школи, на жаль, коронавірус вніс зміни – у нас забрали понад грошей з ДФРР.  Тому ми повернулися до початкового проєкту: робимо спочатку спортивний  зал, але наступного року будемо планувати закінчити ремонт у школі», – прокоментував Сергій Гайдай.

На стадіоні «Нива» процес реконструкції почався у червні 2020 року. Так, за проєктом буде облаштовано комплексний майданчик з гумовим покриттям, футбольний майданчик зі штучним покриттям, бігові доріжки з гумовим покриттям по колу та по прямій, укладається плитка біля трибун.

 «Відкриття таких об'єктів – це не тільки про здоровий спосіб життя. Чим більше буде спортивних об'єктів, тим більше ми заберемо дітей з вулиці. Падатиме криміногенна ситуація. А тут у Станиці Луганській є ще й третя складова: люди, які приїжджають з окупованих територій, будуть бачити, що у нас будуються дороги, ремонтуються спортивні зали, створюються такі величезні об'єкти спортивної інфраструктури. І може вони приймуть рішення повертатися», – наголосив очільник Луганщини та  проанонсував урочисте відкриття об’єкту на початку листопада.

У Сватівському  районі Сергій Гайдай ознайомився із ремонтом приймального відділення Сватівської багатопрофільної лікарні.  З цією метою виділене приміщення площею 537 квадратних метрів. Зокрема облаштовується  й приміщення під комп’ютерний томограф та лабораторію, яка працюватиме за принципом «24х7».