Прес-центр8 грудня 2020, 11:12

Велике будівництво: на завершальній стадії роботи зі створення в Біловодській багатопрофільній лікарні відділення невідкладної медичної допомоги

Частина відділення екстреної медичної допомоги, де буде надаватися першочергова допомога пацієнтам, які були доставлені «швидкою», обладнана окремим входом. У цьому відділенні будуть три ліжка. Там практично завершені роботи. Також вже облаштовані приймальне відділення, куди люди будуть звертатися самотужки, зал очікування, оглядові, кімната санітарної обробки, санвузли, кімната персоналу, реанімаційна зала та пандус для заїзду «швидкої допомоги». Триває облаштування приміщення для комп'ютерного томографу.

«Раніше таких відділень не було – були приймальні. У них була трохи інша специфіка – вони були не пристосовані для надання допомоги «з колес». Зараз за ініціативою Президента по всій країні у опорних лікарнях відбудовують саме відділення екстреної невідкладної допомоги з колес «швидкої» пацієнтам, які потребують саме тут, не транспортуючи у інші відділення. Відділення повинно мати діагностичні потужності і можливість надання допомоги при невідкладних станах», – сказав генеральний директор закладу Роман Чередниченко.

Паралельно з ремонтом йде підготовка лікарів – минулого тижня два лікаря завершили вторинну спеціалізацію «Невідкладні стани». Вони будуть працювати саме у цьому відділенні.

На проект виділено близько шести мільйонів гривень цільової субвенції з державного бюджету у рамках Національного проекту «Велике будівництво».

Найближчим часом планується ввести відділення в експлуатацію.