Прес-центр6 жовтня 2021, 15:10

«Велике будівництво»: школи та дитсадки Луганщини відремонтовані на 99 % від запланованого цьогоріч обсягу

Про це повідомлено під час апаратної наради в облдержадміністрації.

Виконуюча обов’язки директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Людмила Ахтирська зазначила, що в рамках програми Президента України «Велике будівництво» на Луганщині у 2021 році реалізуються 17 соціальних проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту.

Це 10 шкіл, три дитячих садочки, чотири спортивних об’єкти.

На реалізацію проєктів передбачено 182,4 млн гривень (це кошти ДФРР та місцевих бюджетів). Із них профінансовано 136,4 млн гривень, готовність складає 94 % від запланованого на рік обсягу.

До програми «Велике будівництво» включено ремонт десяти шкіл: Біловодська, Красноріченська, Попаснянська № 1, Новопсковська, Гірська, Станично-Луганська ЗОШ; Новоайдарська школа-гімназія, Марківська гімназія, Рудівська та Куземівська ЗОШ Сватівського району. Цьогорічні видатки – 117,1 млн гривень, профінансовано 84,5 млн гривень.

Фінансування двох об’єктів здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету. На сьогодні роботи там повністю завершено. Це НВК «Рудівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» та Куземівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (обидві – Сватівський район).

По п’ятьом об’єктам будівництва роботи, заплановані на 2021 рік, виконано у повному обсязі.

Разом із цим підрядними організаціями розпочато виконання робіт, передбачених на 2022 рік, на об’єктах у Новоайдарі, Новопскові, Попасній, Красноріченську, Станиці Луганській.

По інших трьох об’єктах будівництва загальний відсоток будівельної готовності складає 93 %.

Середня будівельна готовність за всіма об’єктами – 99 % від запланованого на рік обсягу.

Людмила Ахтирська також зазначила, що ремонтні роботи здійснюються у трьох садочках (ДНЗ «Росинка» у 
Лисичанську, ДНЗ «Малятко» у Кремінній, ДНЗ «Теремок» у Троїцькому) на суму 31,6 млн гривень.

Із передбачених коштів профінансовано 26,7 млн гривень. По об’єкту «Капітальний ремонт Троїцького закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Теремок», смт Троїцьке» заплановані на 2021 рік роботи виконано у повному обсязі, підрядною організацією розпочато роботи, передбачені на 2022 рік. По двох об’єктах будівництва загальний відсоток будівельної готовності складає 93 %.

Середня будівельна готовність за всіма об’єктами – 99,3 % від запланованого на рік обсягу.