Прес-центр14 квітня 2020, 18:04

«Велике будівництво»: стартували відновлювальні роботи на автодорозі Сєвєродонецьк – Станиця Луганська

 

«Гроші з ДФРР не будуть перерозподілені і залишаться в області. Ми зможемо реалізувати усі проєкти, які були заплановані на найближчий термін. Одночасно з ремонтом дороги на Станицю Луганську ми працюємо над так званим «Старобільським трикутником». Досягнуто домовленість зі Світовим банком про виділення грошей на ремонт, а Укравтодор найближчим часом розпочне проєктно-кошторисні роботи», - повідомив журналістам голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

У рамках робочої поїздки до Станиці Луганської він проінспектував початок ремонтних робіт на автошляху, що об’єднує населений пункт з Сєвєродонецьком.

Очільник області повідомив, що ремонт цієї дороги очікувався ще у 2015 році. Відповідаючи на питання кореспондентів щодо строків виконання цього масштабного проєкту Сергій Гайдай зазначив: «Наразі увесь світ стикнувся з проблемою пандемії коронавірусної інфекції, що негативно вплине на економіки усіх країн, зокрема і України. Проте ми будемо працювати надалі задля якісного кінцевого результату – відновлення транспортної артерії регіону».

Сергій Гайдай відзначив велике стратегічне значення ремонту дороги Сєвєродонецьк – Станиця Луганська: «Ми повинні показати людям, які живуть на тимчасово окупованій території, що ми не стоїмо на місці та розбудовуємо свою країну, що у нас є позитивні зміни».

Крім того, голова ОДА відповів на питання щодо завершення будівництва Кремінської підстанції. Він розповів, що наразі на об’єкті працюють люди, які перевіряють та тестують виробничі системи. Було наголошено, що у червні 2020 року відбудеться запуск підприємства.

У свою чергу начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Павло Цубер, наголосив, що дорога має піднятися на висоту 26 сантиметрів. Так, наразі виконується фрезування старого асфальту, потім буде зроблено укладку органо-мінеральної суміші, асфальтобетонної подушки та верхнього шару асфальту. Потім силами Служби буде здійснюватися укріплення узбічь. Він пообіцяв, що ця масштабна робота має бути завершена впродовж 2020 року.

Так було повідомлено, що у Щасті монтується асфальтобетонний завод, який буде обслуговувати ремонт дороги Сєвєродонецьк – Станиця Луганська.