Прес-центр11 вересня 2020, 13:09

«Велике будівництво»: у селі Лиман триває ремонт приміщень дитячого садку

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника військово-цивільної адміністрації Катерина Безгинська 10 вересня з робочою поїздкою відвідала Лиманський дошкільний навчальний заклад, де у рамках Національної програми «Велике будівництво» триває капітальний ремонт приміщень.

«На території села Лиман проживає 318 дітей віком від 0 до 6 років, з них дошкільного віку – 126. Для покращення надання послуг дошкільної освіти є потреба в 60 додаткових місцях в новому закладі. Введення в експлуатації закладу дошкільної освіти в с. Лиман надасть змогу 60 дітям отримувати якісну дошкільну освіту за місцем проживання», - сказала Катерина Безгинська під час інспектування ходу ремонтних робіт.

Наразі у ДНЗ вже замінена покрівля будівлі з нанесенням вогнезахисного матеріалу по дерев’яним конструкціям покриттів, виконано утеплення; виконано ремонт підлоги з укладанням лінолеуму, стін та стелі у групових кімнатах, підвалі; замінено систему опалення; улаштовано вентиляцію; замінені мережі водопостачання та каналізації; встановлено сантехнічне обладнання, придбано необхідне обладнання, інвентар та меблі; виконано електромонтажні роботи; проведено улаштування вимощення, змонтовано пожежну сигналізацію.

Фінансування робіт по об’єкту відбувається за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в сумі 5004,579 тис.грн. та обласного бюджету в сумі 556,065 тис.грн.