Прес-центр3 вересня 2018, 09:09

Ветерани АТО стають підприємцями за підтримки служби зайнятості

Магазин насіння та рослин у Лисичанську, новий продуктовий магазин у Біловодську, виробництво гіпсових та бетонних виробів у Старобільську, перукарські послуги, переробка і консервування овочів і фруктів, ремонт і обслуговування машин та установок у Попасній – це лише кілька справ, започаткованих на Луганщині ветеранами АТО за підтримки служби зайнятості.

Ще зовсім недавно ці чоловіки мужньо захищали Україну на Сході, а сьогодні вони започаткували свій бізнес. Стартовим капіталом для них стала одноразова допомога по безробіттю, яку виплачує служба зайнятості після успішного захисту бізнес-плану. Дехто з нових підприємців створили нові робочі місця: влащтували на роботу продавців, водіїв, слюсарів та інших майстрів.

Окрім ветеранів АТО власну справу започатковують безробітні місцеві жителі та переселенці.

Сьогодні у регіоні колишні безробітні, які відкрили власну справу, надають населенню широкий спектр послуг та робіт: ремонт комп’ютерів та побутової техніки; роздрібна торгівля продуктами, одягом та взуттям; вантажні перевезення і таксі; розведення свійської худоби та бджільництво; ветеринарія і торгівля фармацевтичними засобами; перукарські послуги, переробка овочів, обслуговування автомобілів тощо.

Після надання фінансової допомоги для відкриття бізнесу, служба зайнятості продовжує підтримувати підприємців: надає консультації про зміни у законодавстві, можливості отримати гранти або створити робочі місця з компенсацією податків чи заробітної плати найманим працівникам.